65 ADET OTOBÜS/KAMYON ŞOFÖRÜ VE 5 ADET İŞ MAKİNASI OPERATÖRÜ ALIMINA İLİŞKİN YAPILAN İTİRAZLARA DAİR DUYURU

Belediyemiz BELVAN Ulaşım Sanayi Tic. Ltd. Şti. bünyesinde istihdam edilmek üzere 65 adet Otobüs/Kamyon şoförü ve 5 adet İş Makinası Operatörü alımı için 11.12.2020 tarihinde Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üzerinden ilana çıkılmıştır. Bu kapsamda 11.12.2020 tarihinden 18.12.2020 tarihi saat 23:59’a kadar yapılan başvurular kariyer@belvan.com.tr adresi üzerinden e-mail olarak alınmıştır. Gelen e-mailler ilanda belirtilen kriterler çerçevesinde incelenerek değerlendirilmiş ve başvuru koşullarını taşıyanlar ve taşımayanlar ayrı ayrı olarak belirlenerek 01.01.2021 tarihinde Belediyemiz web sayfasında duyurulmuştur. Yapılan duyuruda başvuru kriterlerini taşımaması veya istenilen evrak ve belgeleri eksik göndermeleri nedenleri ile başvuruları kabul edilmeyen kişiler için 01.01.2021-05.01.2021 tarihleri arasında itirazlarını yapmak üzere kendilerine itiraz hakkı tanınmıştır.

Buna göre; 01.01.2021-05.01.2021 tarihleri arasında 347 adet itiraz itiraz@belvan.com.tr adresine ulaşmıştır. İtirazlar  üzerinde yapılan incelemede  134 kişinin itirazı yerinde bulunarak kabul edilmiş,   213 kişinin itirazları ise yerinde bulunmayarak ret edilmiştir. İtirazları ret edilen kişilerin ret edilme gerekçeleri şahsi e-postalarına gönderilmiştir.

Başvuruları kabul edilen adaylar arasından; açık iş sayısının  (65 adet otobüs/kamyon şoförü ve 5 adet iş makinesi operatörü) 4 katı kadar 260 adet otobüs/kamyon şoförü adayı ve 20 adet iş makinası operatörü adayı Noter huzurunda kura çekilmek suretiyle mülakata çağrılacaktır. Kura çekimi 08.01.2021 tarih saat 10:30’da Van Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ihale salonunda gerçekleştirilecektir. Noter huzurunda gerçekleşecek kura çekimi Belediyemiz sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacaktır. Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılacak kura çekilişine başvuru yapanların ve vatandaşların katılımı sağlanmayacaktır, sadece basın mensuplarının katılımı mümkün olabilecektir. Adaylar veya vatandaşlar kura çekilişini canlı yayından takip edebileceklerdir.

İtirazı yerinde bulunarak kabul edilen kişiler “başvurusu kabul edilen kişiler” listesine eklenmiştir. Nihai kabul listeleri aşağıdaki linklerden indirilerek görülebilir.

Başvuru yapanların ve kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur. 06.01.2021

65 adet otobüs/kamyon şoförü alımı için başvurusu kabul edilenlerin nihai listesini görmek için tıklayınız

5 adet iş makinası operatörü alımı için başvurusu kabul edilenlerin nihai listesini görmek için tıklayınız