Akköprü’de 275 kamyon harfiyat toplandı

Akköprü Mahallesi’nde çevre kirliliğine neden olan çöp ve harfiyat atıkları büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Akköprü Mahallesi Deprem Anıtı’nın güney kısmında bulunan parkın bitişiğine gelişi güzel dökülen 275 kamyon harfiyat topladı. Ekiplerin iş makinalarıyla saatler süren çalışmaların da toplanan harfiyatlar büyükşehir belediyesince belirlenen harfiyat alanına taşındı

Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer’de gece geç saatlere kadar ekiplerin çalışmalarını takip etti.

Büyükşehir sınırları dâhilinde bütün bölgelerde çevre denetimleri sürdürdüklerini belirten Fazıl Tamer, hizmet alanının genişliği nedeniyle tespitleri yapılamayan izinsiz harfiyat dökümlerin de, bölgede yaşayan vatandaşların sorumlu davranarak kurum ile bilgi paylaşımında bulunmaları çağrısı yaptı.

Kısa bir süre öncede büyükşehir belediyesi izinsiz harfiyat dökümüne ciddi cezalar verileceğini açıklamıştı.

Deniz Otobüsü Saatleri