Başkan Zorluoğlu; “Van Büyükşehir Belediyesi çalışıyor, Van güzelleşiyor”

Şerefiye Caddesi’nde bir süre önce başlayan bölünmüş yol çalışmalarında sona gelindi. Bu gün itibariyle asfalt serimine başlanan yolda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu çalışmaları bizzat inceledi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Şerefiye Caddesi’ndeki asfalt serim çalışmalarına Çohaz Petrol kavşağında başladı. Bostaniçi Mahallesi’ne kadar 2.2 km’lik yolda toplamda 5 bin ton sıcak asfalt uygulaması yapılacak.

Ekiplerin çalışmalarını inceleyerek bilgi alan Murat Zorluoğlu’na, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve ilgili daire başkanları da eşlik etti.

İnceleme sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Murat Zorluoğlu, “İlimizin ihtiyaç duyulan bir çok bölgesinde yol, kanalizasyon, içme suyu, sosyal alanlar, spor alanları, gençlerimiz için kültür merkezleri, gençlik merkezleri gibi projelere öncelik vererek inşaallah güzel hizmetlerle tekrar sizlerin karşısında olacağız. Kısacası Van Büyükşehir Belediyesi çalışıyor, Van güzelleşiyor” dedi.

Şerefiye Caddesi’ndeki bölünmüş yol çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Vali Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bu gün Şerefiye Caddesi üzerindeyiz. Burada ciddi bir yol problemi vardı. Çok dar ve kaldırımları olmayan bir yol. Kadastro sınırları ihlal edilmiş yol daraltılmış. Belediyemiz iyi bir proje çalışması ile buradaki esnaf ve yer sahipleriyle de anlaşma halinde, projelendirme yaptı. Akabinde buranın ödeneği ayrıldı ve daha önce altyapı çalışmaları tamamlanan yolda asfalt serimi işine bu gün itibariyle başladık. Çok geniş kaldırımlar yaptık. Yine 8 metre olan yol genişliğini 12 metreye çıkardık. Şu anda toplamda 12 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğunda yaptık. İpekyolu Belediyesi’nin de paralel çalışmaları  olacak. Bu çalışmalar birleşince bu bölge daha güzel bir yol ve altyapıya kavuşmuş olacak. Kaldırımlarda engelliler için, özellikle de görme engelli vatandaşlarımız için bordür döşemek suretiyle bu yolları onlarında rahatlıkla kullanabilmesine imkan sağladık. Bu ve buna benzer çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bu işi belediyemizin kendi imkanları ile yaptık. Gördüğüm kadarıyla gayet profesyonel bir iş yapılmış. İhale ve yüklenici ile yapılan işlerden fazlası var, eksiği yok. Emeği geçen işçi, mühendis kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

Bir gazetecinin kaldırım işgali ile ilgili sorusunu cevaplayan Zorluoğlu, “Kaldırım işgali gibi genel bir sorunumuz var. Bununla ilgili çalışacağız. Yayalar için kaldırımların mutlaka açık olması lazım. Burada da bir kaç noktada bina sahipleri ile küçük pürüzler yaşandığını duyduk. Bunlarda en kısa sürede çözülür ve inşallah genişletme çalışmaları yapılarak  tüm vatandaşlarımız ve engelliler için açılır” şeklinde konuştu.

Gazetecilere yaptığı açıklamaların ardından Başkanvekili Zorluoğlu, esnaflarla sohbet ederek çay içti.

Deniz Otobüsü Saatleri