Büyükşehir Belediyesi nden mültecilere sıcak yemek ve barınma desteği

Büyükşehir Belediyesi nden mültecilere sıcak yemek ve barınma desteği

Van Büyükşehir Belediyesi, yeni bir umutla ülkelerini terk eden mültecilere sahip çıkıyor. Van'da yakalanan göçmenlere kalacak yer ve sıcak yemek desteği sunuyor.
Üçüncü bir ülke umuduyla ülkelerinden ayrılıp Van'da yakalanan 200 civarında mülteciye Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 3 öğün sıcak yemek ikramı ve kalacak yer desteği verdi.
Yaklaşık 10 gün önce Van'da yakalanan mülteciler için Büyükşehir Belediyesi, 130 civarındaki yaşlı ve bebekli aileleri bir otelde konaklattı. Mültecilere misafir edildikleri süre zarfında 3 öğün sıcak yemekte verildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin mülteci misafirleri Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesindeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiler.

Başkanımız

Van Belediye Başkanı İbrahim Taşyapan