Büyükşehir Belediyesi’nden okul seferberliği

Büyükşehir Belediyesi’nden okul seferberliği

Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde bulunan 238 okulda bakım onarım seferberliği başlattı. Okullarda tadilat işlerine kısa süre içinde başlanarak yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilecek.

Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde 238 okulda bakım onarım çalışması yapacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı mimar ve mühendislerden oluşan teknik ekip merkez ve 13 ilçede okullarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda 238 okulun ihtilaçları belirlenerek ihaleye çıkıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmalar okul tadilatlarına başlayacak.

Okullar tepeden tırnağa yenilenecek

Büyüklüğüne göre 2 ila 12 derslikten oluşan okulların iç ve dış boyaları yenilenecek. Ayrıca okulların zemininde, duvarlarında, ortak kullanım alanları lavabo ve wc’lerde onarım çalışması, yine talepler doğrultusunda okullara yeni wc’ler ve foseptik hatları yapılacak. Elektrik ve kalorifer tesisatları da gözden geçirilecek.

Başkanımız

Van Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU