Büyükşehir geleceğin Osman Hamdi’lerini yetişiyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nce açılan resim kursları sayesinde Vanlı çocuklar resim sanatını öğreniyor.

Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalarla hizmet kalitesini her gün daha da artırıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Kadın Merkezi ve Kültür Merkezi’nde 2 ayrı resim kursuna kayıt yapan yaklaşık 40 çocuk, usta eğitmenler gözetiminde resim sanatını en ince detaylarına kadar öğreniyor.

Hafta içi her gün saat 09:00 ile 15:00 arısında 6 saat boyunca eğitim alan çocukların resim yaparken kullandıkları boyalar, kalemler, fırçalar ve tuvaller dahil tüm ihtiyaçları Van Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Kurslar için hiç bir ücret ödemeyen çocuklara öğlen yemeği de veriliyor. Biri İpekyolu Halk Eğitim Merkezi diğeri ise Van Büyükşehir Belediyesi’nin kendi personeli olan iki eğitmenden resim sanatını öğrenen çocuklar okulların açılması ile birlikte kurslarını tamamlamış olacak.

Çocukların kurslarını tamamlaması ile birlikte resim kurslarının devam edeceğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri, yeni kurs döneminde özellikle bayanlar için yeni resim kurslarının düzenleneceğini söyledi.

Deniz Otobüsü Saatleri