VAN BELEDİYESİNDEN İRANLILARA SICAK KARŞILAMA

VAN BELEDİYESİNDEN İRANLILARA  SICAK KARŞILAMA

TURİSTLERİN HUZURU İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI
Van Büyükşehir Belediyesi,  tatil için Van'a gelen İranlı turistler için bir dizi çalışma başlattı. İran'dan Nevruz tatillerini Van'da geçirmek için gelen turistlerin kentte rahat etmelerine yönelik tedbirler alındı.  Kapıköy sınır kapısında iki gün içinde yaklaşık 3 bin kişiye sıcak çorba ikramı yapıldı. Şehrin caddeleri ışıklandırıldı, binlerce farsça ve Türkçe broşür basıldı. Sınır kapısında kapsamlı bir çevre temizliği başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığınca organize edilen çalışmalarda İranlı turistler için başlatılan hizmetler büyük memnuiyet uyandırdı. Belediye tarafından şehir merkezinde ki caddeler ışıklandırılırken, "Van Shopping Fest" alışveriş  günleri kapsamında da Farsça ve Türkçe olarak hazırlanan binlerce tanıtım broşürü dağıtıldı.
Kapıköy Sınır Kapısında başlatılan çalışmalarda ise çevre temizliği yapılarak, tüm alan itfaiye ekiplerince yıkandı. 30 kamyon çöp ve hafriyat toplandı.
Ayrıca İran'dan ülkemize gelen turistlerin iyi ağırlanması için tedbirler alındı. Alo 153 Zabıta hattına her türlü şikayetler  günün 24 saatinde iletilebilecek. Bununla da turistlere yönelik olumsuz davranışların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Özellikle Belediyenin Mobil Çorba Dağıtım aracının Kapıköy Sınır Kapısında da sıcak çorba dağıtması İranlılardan büyük takdir gördü.  Çorba almak için aracın önünde bekleyen İranlı turistler Büyükşehir Belediyesine bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini  Kapıköy Sınır Kapısında organize yapan Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Sinan Bağlı'ya ilettiler.
Bağlı " Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz İbrahim Taşyapan  ile Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın'ın direktifleriyle turistlere yönelik bir dizi çalışma başlattıklarını açıklayarak, "onların şehrimizde huzurlu bir tatil geçirmelerine yönelik her türlü tedbiri alıyoruz. ilimizin tanıtımına yönelik materyaller dağıtırken, caddelerimizi ışıklandırdık, çevre düzenlemesi ve temizliği yaptık. En önemlisi gelen misafirlerimize iki gün boyunca sıcak çorba ikramında bulunduk. Zabıtanın da bu süre içinde denetimleri arttırıldı. esnafımızdan ve halkımızdan misafirlerimize karşı duyarlılıklarını arttırmalarını istiyoruz" dedi.

Başkanımız

Van Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU