Vali İbrahim Taşyapan İpekyolu İlçesinde Karne Dağıtım Törenine Katıldı

Vali İbrahim Taşyapan İpekyolu İlçesinde Karne Dağıtım Törenine Katıldı

Vali İbrahim Taşyapan, 2016-2017 eğitim öğretim yılı ilk dönem sonunda, İpekyolu ilçesindeki Hüsrevpaşa ilk ve ortaokulunda karne dağıtım ve Halep'e yardım tırlarının uğurlama törenine katıldı.

İlk olarak okulun 1-F sınıfında ilk karnelerini alan miniklerle bir araya gelen Vali Taşyapan, karne ve hediyelerini verdiği öğrencileri tebrik etti. Daha sonra 8-D sınıfındaki karne dağıtımına katılan Vali Taşyapan, TEOG sınavındaki başarıları dolayısıyla ayrıca tebrik ettiği orta son sınıf öğrencilerine karne ve hediyelerini, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile birlikte verdi.

Karne dağıtımı sonrası öğretmenler odasında okul müdürü Naci Aslan ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Taşyapan, TEOG başta olmak üzere, bireysel başarıda ön plana çıkan okulun mevcut durumundan dolayı eğitim kadrosuna teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.
        Toplantının ardından, ‘Sende elini uzat, Halepli kardeşin ölmesin’ yardım kampanyası ile 5 yardım tırının Suriye’nin Halep şehrine uğurlanmasına geçildi. Van milli eğitim camiası tarafından toplanan 34 ton gıda, 2,5 ton kahvaltılık, 7 bin 500 ayçiçek yağı, bin paket bebek bisküvisi ve mama, 4 bin paket kadın ve çocuk temizlik malzemesi, 500 koli gıda ve 25 ton ekmek, savaş nedeniyle mağdur olan Haleplilere gönderilmek üzere yola çıktı.

Uğurlama programında konuşan Vali Taşyapan, karne töreni nedeniyle herkesin heyecanlı olduğunu belirterek, birinci eğitim öğretim yılının sonuna gelinen bu günde öğrencilerin heyecanlarına ortak olduklarını söyledi.
        Vali İbrahim Taşyapan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizde çok şükür huzur içinde yaşıyoruz. Kampanyamız dâhilinde bugün yardım tırlarımızı gönderiyoruz. Suriyeli çocuklarımız şu an sizin sahip olduğunuz bu şansa sahip değil. Her gün şahit oluyoruz orada yaşananlara. Sizler de bir nebze olsun onların yaralarına derman oluyor ve sıkıntılarını gidersinler diye buradan yardım gönderiyoruz. Zor zamanda yapılan yardımlar çok daha kıymetlidir. Yaptığınız iş bu nedenle çok kıymetlidir. Oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze olsun dindirmek bizim için çok önemlidir. Bu kampanyada emeği geçen İYİLİKDER, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsani Yardım Vakfına çok teşekkür ediyorum. Çocuklar sizler de tatilde iyi dinlenin ve ders çalışmayı aksatmayın. Anne ve babalarınızı üzmeyin. Onların sözlerine kızmayın. Çünkü onlar sizlerin iyiliğini düşünüyor. Yarın öbür gün anne baba olduğunuzda anlayacaksınız.”

Başkanımız

Van Belediye Başkanı İbrahim Taşyapan