ALTERNATİF KUZEY YOLUNDA ZEMİN-ETÜD ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun daha önce hayırlı olsun dediği, kent trafiğini rahatlatacak “Alternatif Kuzey Yolu” projesinde zemin-etüt çalışmaları başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin büyük destekleriyle 1 milyon 100 bin nüfuslu Van’ın şehir içi trafiğini rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 5 kilometrelik “Alternatif Kuzey Yolu” projesinde zemin-etüt çalışmaları sürüyor. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından bu kapsamda yapılan çalışmayla Çohaz Petrol civarında bulunan Eski Subay Evleri sokağından Akköprü Deresi’ne inecek 5 kilometrelik yolun proje alanında yer alan zemin ve kayalara ait deformasyon özellikleri belirlenecek. Bu sayede yolun fiziki yeterliliği ve taşıyabileceği trafik yükü ortaya çıkarılacak.

Deniz Otobüsü Saatleri
Su Borcu Ödeme