BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAZARLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

Van Büyükşehir Belediyesi ‘Okur-Yazar buluşmaları’ projesi çerçevesinde ünlü yazar ve şairleri öğrencilerle buluşturuyor.

Doğu Anadolu Projesi(DAP) Bölge Kalkınma İdare Başkanlığı ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından her gün farklı okullarda farklı yazarlar ile öğrencileri buluşturan sosyal gelişim projesi ‘Okur-Yazar Buluşmaları’ tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Müştehir Karakaya, Fuat Arpa, Abdurrahman Adıyan, Erdal Şahin, Yaşar Adıyaman, Tahir Karaç, Uğur Cumaoğlu ve Sait Çamlıca gibi yazarlar farklı tarihlerde kentteki Lise ve Ortaokullarda öğrencilerle söyleşi programlarında bir araya geliyor. Bu programlar çerçevesinde İstiklal Marşı’nın yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy’un hayatta kalan tek torunu Yazar Selma Argon, Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'un çileli hayatını, nasıl bir eş ve baba olduğu konuları hakkında bilgiler veren Yazar Argon, Mehmet Akif Ersoy'un ailesine yazdığı mektupları da öğrencilere okudu. Mehmet Akif Ersoy’un gençlere çok okumaları ve çalışmaları gerektiği yönünde vasiyetinin olduğunu hatırlatan Argon, ‘‘Mehmet Akif, bugün dahi eserlerindeki vatan sevgisi ile gençliğe ışık tutmaya devam ediyor. Eserlerine bakıldığında onun bir tarihçi, sosyolog, fikir ve düşünce insanı olduğunu görürsünüz. Sizlerden en büyük isteğim ‘Safahat’ kitabını okumanızdır. Safahat geçmişten günümüze gelen adeta bir belgesel niteliği taşır. Ne gördüyse ve ne yaşadıysa onu yazmıştır. Çanakkale’den Milli Mücadele dönemine kadar olan her şey buradadır. Bu sebeple bir belgeseldir diyorum’’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği söyleşi soru-cevap bölümünün ardından Yazar Selma Argon’un ‘Dedemiz Mehmet Akif’ adlı kitabı imzalayıp, öğrencilere hediye vermesi ile sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Okur-Yazar buluşmaları’ 9 Kasım Cuma günü Yazar Mustafa Toprak’ın Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Yazar Necla Arpa Gülaçar’ın 12 Kasım Pazartesi günü Birol Emil Ortaokulunda ve 15 Kasım Perşembe günü Doç. Dr. Melih Erzen’in Mustafa Cengiz Ortaokulunda vereceği söyleşiler ile devam edecek.

​​​​​​​

Deniz Otobüsü Saatleri