İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 98. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

12 Mart 2019, 15:07

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, Vali Yardımcısı Sinan Aslan’ın katılımıyla Van Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından organize edilen program saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an tilavetiyle başladı.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı slayt ve sinevizyon gösteriminin ardından, öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Rıdvan Yıldız, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Programda ayrıca Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşımızı yazdığı süreç öğretmen ve öğrenciler tarafından orotoryo ile anlatıldı.

İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla yapılan okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Vali Yardımcısı Sinan Aslan ve protokol üyeleri tarafından hediyeler verilmesiyle süren program, günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programa Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sinan Aslan’ın yanı sıra, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.