KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA BANKLAR GEÇİCİ OLARAK KALDIRILDI

23 Mart 2020, 17:40.

Van Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında parklardaki bankları geçici olarak kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından halk sağlığını korumak adına önlem amaçlı başlattığı çalışmalar devam ediyor. Ekipler, park, meydan, cadde, sokak, hastaneler, otobüs durakları, toplu ulaşım araçları, camiler, çocuk oyun alanları gibi insanların toplu olarak kullandığı alanlarda düzenli olarak dezenfekte işlemi gerçekleştiriyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de alınan tedbirler kapsamında Ahmedi Hani, Dabbağoğlu, Musa Anter ve Demokrasi parklarındaki bankları söktü.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Mehmet Kaptanoğlu, korona virüsünün yayılımının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda kentte yaklaşık 20 parkta bank sökümü gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Kaptanoğlu, "Vatandaşlarımızın sosyal alanlarda birbirleriyle gereken mesafeyi korumaları için parklardaki bankları kaldırmaya başladık." diyen Kaptanoğlu, "Üç gündür bu çalışmalarımız devam ediyor. Parklarımızı sürekli gözetim altında tutuyoruz. Bank kaldırma çalışmalarına insanların yoğun kullandığı parklardan başladık. Belediyemize bağlı tüm parklardaki bankları kaldıracağız. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da sokağa çıkma yasağına uymalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.