VALİ MURAT ZORLUOĞLU’NDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

VALİ MURAT ZORLUOĞLU 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA BiR MESAJ YAYINLADI

Kadın, gerek yüce dinimiz İslam’ın gerekse toplumumuzun, saygın ve özel yerde konumlandırdığı, ailelerimizin direği, gelecek nesillerin mimarı ve kutsiyet atfedilen nadide varlıklardandır.

Kadına coğrafyamızda yüzyıllardır verdiğimiz büyük önem ortadayken, ne yazık ki kanayan yaramız haline gelen kadına şiddet olgusu, hepimizin yüreğini derinden yaralamaktadır. Bu vesileyle, kimden, ne şekilde ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin, bir anneye, bir genç kızımıza hatta minik kız çocuklarımıza yönelik her türlü şiddeti telin ediyorum.

Kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan yasal düzenlemeler üzerinde titizlikle çalışan ve gerekli tedbirlerin uygulanması hususunda gayret gösteren devletimiz ve ilgili bakanlığımız, STK’ların, toplumumuzun ve illa ki erkeklerin büyük destek ve işbirliğiyle, inanıyorum ki bu konuda ciddi gelişmeler sağlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, her daim fedakârlık ve özveriyle anılan kadının, hak ettiği saygınlığı doyasıya yaşayacağı, maruz kaldığı tüm olumsuzluklarla mücadelesinde kendini yalnız hissetmeyeceği günlere kısa zamanda kavuşmasını temenni ediyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Van Valisi

Deniz Otobüsü Saatleri