Van Büyükşehir Belediyesi

VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ OZAN BALCI'DAN RAMAZAN AYI MESAJI

23 Mart 2023 , Perşembe

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı 11 ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"İslam âleminin büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz." İfadelerinin yer aldığı mesajda depremzedeler için yapılan çalışmalardan da söz edilerek şu ifadeler kullanıldı;

"Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içerisinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır.

Yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm imkânlarımızla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarına derman olmak için seferber olmuş durumdayız. Ramazan ayının gelişiyle birlikte kardeş ilimiz Malatya'da iftar çadırları kurarak birlik, beraberlik ve dayanışmamızı pekiştirmek için çalışıyoruz.

Yüce Allah'tan; güzelliklerle dolu rahmet ve mağfiret ayında kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli Vanlı hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."