Van Büyükşehir Belediyemiz Turizm ve Gastronomi Fuarı'na Katıldı

23 Mayıs 2024 , Perşembe

Van Büyükşehir Belediyemiz, Diyarbakır’da düzenlenen 2. Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda yerini aldı.

Mezopotamya’nın sahip olduğu eşsiz turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla bu yıl 2.si düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılış törenine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanımız Neslihan Şedal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi katıldı.

Açılış töreninde bir selamlama konuşması yapan Belediye Eşbaşkanımız Neslihan Şedal, “Bu yıl 2.si düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarının bizler için tarihsel bir önemi vardır. Mezopotamya topraklarında, ilk toprağın sürüldüğü, ilk buğdayın ekildiği, ilk teknolojik gelişmelerin adımının atıldığı, toplumsal adaletin ilk filizlendiği bu topraklarda fuarı gerçekleştiriyoruz. Kültürlerin oluşmasına öncülük eden bu fuarda bizler de Van Büyükşehir Belediyesi olarak yer alıyoruz. Van’ın tanıtımı için her platformda yer alacağız.” dedi.

“Herkesi Van'ımıza davet ediyoruz”

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarının toplumsal dayanışmayı sağladığını dile getiren Eşbaşkanımız Şedal, “Bizler de Van'ın toplumsal değerlerini, kültürünü, gastronomisini en iyi şekilde tanıtabilmek için buraya geldik. Kentimiz, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerdir. Birçok rengin kültürün, dilin demokratik bir şekilde yaşayabildiği bir yerdir. Tıpkı Mezopotamya gibi. Tek dil, tek ırk ayırt etmeden buradayız. Herkesi önce standımıza sonra da Van'a davet ediyoruz''  ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da birer selamlama konuşmasının ardından Belediye Eş Başkanları ve protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Stantları gezen Eşbaşkanlar sergilenen ürünler ile ilgili bilgi aldı.

‘Van Standında Keledoş İkram Ediliyor’

Yoğun ilginin gösterildiği Van Büyükşehir Belediyesinin standını da ziyaret eden Eşbaşkanlar'a kentin eski gelenekleri tanıtılırak, Eşbaşkanımız Neslihan Şedal tarafından da Van'ın yöresel yemeği Keledoş ikram edildi.

Fuar, 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.