Van Büyükşehir Belediyesi'nin Mezopotamya Standına Yoğun İlgi

24 Mayıs 2024 , Cuma

Diyarbakır'da bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda yer alan Van Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi görüyor.

Diyarbakır’da 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikinci kez düzenlenen Tarım ve Gastronomi Fuarı’nda Van Büyükşehir Belediyesi de kurduğu renkli stantla yer alıyor.

Kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtıldığı, yöresel ürünlerinin sergilendiği ve birbirinden lezzetli yemeklerin ikram edildiği Van standı, fuarın ikinci gününde ziyaretçilerden de tam not aldı. Vanlı sanatçıların da mini konserler halinde şarkılarını seslendirdiği Van standı elle kilim dokuma, değirmende buğday öğütme ve asırlık yün açmalar oldukça dikkat çekti.

Fuarla ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, standa ilgiden oldukça memnun kaldıklarını vurguladı. Eşbaşkan Şedal, "Bizler burada Van'ın kültürünü, toplumsal değerlerini, gastronomisini tanıtmak amacıyla yer alıyoruz. Van; tarihi, kadim bir kenttir. Zenginlikleri ile bilinen bir kenttir. Standımıza çok ciddi bir ilgi var. Bu ilgiyi toplumsal dayanışmaya, toplumsal barışa ve adalete olan ilgi olarak da değerlendiriyoruz. Bu fuarın da bundan sonraki süreçte de toplumsal barışa, adalete, dayanışmaya vesile olmasını diliyor, fuara katılım sağlayıp, standımıza ilgi gösteren herkese de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Fuarı gezdiği esnada Van standının dikkat çekici olduğunu ifade eden Müge Seda Solgun, sergilenen ürünleri incelediğini ve ikram edilen keledoşu da çok beğendiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.