VAN’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinliklerle
kutlanan Türk Mutfağı Haftası bu yılda Van’da renkli görüntülere sahne oldu.
Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van
Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programı ve panelle Van’ın zengin
mutfak kültürü tanıtıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri
arasında ülke genelinde kutlanan Türk Mutfağı haftası Van'da da çeşitli
etkinliklerle kutlanıyor. Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir
Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen
açılış töreni ile start verilen Kültür mutfağı panelinde Van kahvaltısı ve
geleneksel yemeklerinin tanıtımı yapıldı.
Geleneksel yemeklerin korunması, genç kuşaklara bu mirasın
aktarılması konusunda fikir alışverişinde bulunulan panelde, yeni şeflerin
yetiştirilmesi, yerel malzemelerin çağdaş tekniklerle yeniden yorumlanması ve
akademik çalışmalarla bu kültürün kayıt altına alınması gerektiği de
vurgulandı.
Panelde, Van’a özgü yemekler, yerel ürünlerin coğrafi işaret
süreci ve gastronomi turizminin Van için sunduğu fırsatlar da tartışıldı.
Bir hafta sürecek Türk Mutfağı Haftası boyunca çeşitli
etkinlikler ile birlikte, uygulamalı atölyeler, yerel ürün sunumları ve
geleneksel çay kültürü tanıtımlarıyla Van’da mutfak kültürüne dair farkındalık
arttırılmaya devam edecek.